De 10 många kostsamma sneakers genom tiderna

Det är en allmänt känd sanning att sneakers kan vara dyra, särskilt när de köps på återförsäljningsmarknaden. Men har du någonsin undrat precis exakt hur dyra de verkligen kan vara? Vi har tillbringat en stor tid att gå in i arkiven och undersöka några av de dyraste sneakerförsäljningarna genom tiderna. Du kanske upptäcker det svårt att tro exakt hur mycket specifika par har erbjudit för under åren!

Från goda vänner såväl som hushålls Air Jordan 4-utsläpp till spel slitna konversation kan du upptäcka allt i den här listan, så om du vill städa upp din sneakerförståelse och upptäcka om några av de heliga gralarna, Det är absolut dags att fastna in! När allt kommer omkring kan dessa bara få dig att må bättre om det paret du för mycket betald för det en person tid.

Bild genom Nike
10. UNDFTD X Nike Air Jordan 4 Vintage ($ 18 500)

Redan 2005 tillhandahölls LA-baserade sneaker-säljaren obesegrad äran att vara den extremt allra första sneakerbutiken som fick ett partnerskap med Jordan Brand. Resultatet var denna olivgröna Hued Air Jordan 4 som påverkas av väpnade styrkor flygjackor. Anmärkningsvärda detaljer inkluderar en kardborrtunga lapp samt orange beslag. Utgivningen var begränsad till bara 72 par, med majoriteten begåvad till goda vänner och familj. Blandningen av fantastisk stil såväl som exklusivitet innebär att dessa är ett av de dyraste paren på återförsäljningsmarknaden, liksom det är om du till och med kan upptäcka dem i din storlek!

Bild genom Nike
9. Air Jordan 5 Vintage Michigan Fabulous Five ($ 20 000)

Air Jordan 5 “Fab fem”, designades av Tinker Hatfield såväl som Dan Sunwoo för att hedra den största kombinationen av spelare i basketens historia, var en sneaker som aldrig ens kom till hyllorna. Den gulnade AJ5 producerar enbart för goda vänner såväl som hushåll till Jordan Brand, visar massor av stora detaljer inklusive en broderad “M” på tungan, förutom “hagel till” såväl som “Victorerna” sydd på Inuti vänster såväl som bästa tungor. När “Grail Pairs” går, är dessa där uppe med det bästa av dem!

Bild genom stadionvaror
8. DJ Khaled x Air Jordan 3 “tacksam” ($ 20 000)

DJ Khaled har förstått att offentligt uttrycka sitt liknande för Jordan -märket många gånger under åren, liksom 2017 de gav rapparen en ovanlig möjlighet att arbeta tillsammans på AJ3. Medan sneakeren aldrig var massproducerad, förstår stora Jordan -samlare omedelbart vad som händer när det gäller DJ Khaled x Air Jordan 3 “tacksam”. Paret är dekorerat i dynamiskt rött och firar födelsen av hans barn Asahd samt på samma sätt visar traditionellt Nike -elefanttryck. Utseendet toppas med “We the Best” Hang Taggar.

Bild genom RequestBoutique
7. Eminem X Carhartt X Air Jordan 4 Vintage ($ 30 100)

Eminem, Carhartt samt Jordan Brand samarbetade tillbaka 2015 samt träffade marken med den trevägs partnerskapsmetoden innan det var en sak. Trioen arbetade med Air Jordan 4 och tillhandahöll en lågmässig svart utformad design som var utformad från Carhartt-dukmaterial samt omfattande med silver-ton metall accenter. Eminems signaturlogotyp var stolt över platsen på fliken Bästa häl, medan en Jason Vorhees -mask sattes på den vänstra hälfliken. Ett oerhört begränsat antal av dessa producerades, med 10 par auktionerade via eBay för en välgörenhetssak.

Bild genom eBay
6. Stephen Curry Game-Worn Under Armour 6 “Moon Landing” ($ 58 100)

Nu medan det är ett extremt respektabelt varumärke i egen hand, kanske du inte har förväntat dig att se någon typ av under rustningssneakers i denna lista. Dessa är inte bara någon typ av under rustning, men de är ett 1 av 1 “Moon Landing” -par som används av Golden Specify Warriors Guard Stephen Curry. Används för en fullständig match mot Houston Rockets samt sedan undertecknad av killen själv, auktionerades paret för 58 100 dollar med alla intäkter som går mot STEM -utbildningsinsatser för institutioner i Bay Area.

Bild genom eBay
5. Single Nike Mag från 1989 “Back to the Future II” ($ 92 100)

Om du är en sneakerhead av någon form eller skriver är det troligt att du redan har hört talas om Nike Mags någonstans på vägen. Ursprungligen användes av Marty McFly under 1989 -talet till The Future II, Silhouette utvecklades av Tinker Hatfield enbart för filmen (som sattes 2015). Medan Sneakers i slutändan såg en utgåva senare, auktionerades i detta fall en enda sneaker från den ursprungliga filmuppsättningen (komplett med en smulad mellansula) genom ebay för en enorm $ 92 100. Visst en för samlarens valv!

Bild genom Nike
4. 2016 Självstödande Nike Mag ($ 104 000)

Snabb framåt till 2016 såväl som Nike var beredd att släppa Nike Mag för andra gången. Tillbaka 2011 auktionerades en övergripande av 1 500 på Internet för välgörenhet, men denna gång är AROund runt Sneakers innehöll äkta självhällande teknik för att spegla exakt hur de dök upp i filmen. En övergripande av 89 par producerades såväl som erbjöds via en på internetutflödet där biljetter prissattes till $ 10 samt ett obegränsat belopp kan köpas. Totalt ökades 6,75 miljoner dollar för Parkinsons forskning. Bara två månader efter utgivningen erbjuds ett par genom personlig auktion i Kina för $ 104 000.

Bild genom skospalatset
3. “Influense” -spel-sliten Jordan 12 ($ 104 765)

Om du är ett Michael Jordan -fan är det troligt att du redan är bekant med historien “influensas”. Efter att ha etablerat influensaliknande symtom före spel 5 i NBA-finalen 1997, vägrade Michael Jordan att sitta ute efter spelet och fortsatte att göra 38 poäng för Chicago Bulls, i sin tur och vann spelet. Efter matchen begåvade MJ AJ12s såväl som de strumpor som han använde under matchen till Ballboy Preston Truman, som i sin tur erbjöd dem genom auktion 2013. Colourway “influensas” har slutat vara en traditionell i sin egen rätt, Med vintage -utgåvor som introducerades 2016, 2009 samt 2003.

Bild genom SCP -auktioner
2. Michael Jordans spel Worn Converse Fastbreaks ($ 190 373)

Vägen tillbaka innan Jordan Brand var en sak, Michael Jordan förstås för att ha gungat högkonverterade snabbbakar. Han använde dem hela sin tid på att spela för University of North Carolina, innan han flyttade till NBA. Paret i oro användes under en match mot Spanien som en del av de olympiska spelen 1984. De erbjöds för $ 190 373 genom personlig auktion 2017 samt kom totalt med en autograf samt MJ: s ortotiska skär. Rykten säger att Converse var extremt att tänka på att köpa detta specifika par, även om det tappade ut när auktionskostnaden blev lika dyr.

Bild genom Sotheby’s
1. Nike 1972 Waffle Racing Flat “Moon Shoe” ($ 437 500)

Nike “Moon Shoes” är designad av Nike-medgrundare såväl som Oregon University Track Coach-kostnaden Bowerman. Ursprungligen utformad med sin hustrus våffeljärn, bara en handfull av dessa sneakers förstås att existera, med detta par i specifika gjorda 1972 av en av Nikes tidigaste anställda, Geoff Hollister. Varje par är unikt såväl som oregelbundet på grund av den handgjorda naturen, såväl som i Deadstock, oönskat skick när det såldes. Auktionerade av Sothebys såväl som stadionprodukter som en del av en samarbetsinsats, hämtade Sneakers en rekordbrytande £ 437 500.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post