De finaste varumärkena yttre plagg 2022

I det inte så långtgående förflutna, användes utanför plagg enbart av de med en affinitet för naturen. Från bergsbestigning till backpacking, vandring till klättring eller till och med skidåkning såväl som snowboard, var märken utanför en funktion för att ge både funktion och komfort för bäraren, trots aktiviteten. Men när tiden har gått, har utsättningar externa varumärken till synes upptäckt sig vara garderobs häftklamrar i världen av gatamode såväl som till och med högmode landskap.

I början av 2010 -talet såg ökningen av det senare myntade “gorpcore” -mönstret praktiska häftklamrar som puffer/nerjackor, gilets samt andra yttre kläder som till synes upptäcker deras metod till nästan allas garderober, med märken som North -handeln med också som Patagonia är några av de främre löparna. Eftersom 2020 har detta mönster bara blivit större. Genom att följa Covid-pandemin har det funnits en antändad önskan från allmänheten att tillbringa mer tid utomhus, vilket leder till ökningen av gorpcore-stil inom alla utvecklar av mode, från high-mode till high street.

Sedan pandemin började, donerar fler människor runt om i världen sin yttre utrustning och tar tag i deras sovsäckar och på väg mot kullarna. När du tar hänsyn till allt detta är det enkelt att förstå varför marknaden för plagg utanför bara blomstrar. Sedan detta har vi valt att runda upp några av de allra bästa tillgängliga plaggmärkena samt ge dig den låga ner på det som gör dem speciella.

Vad är Gorpcore?

Innan vi kommer igång förstår vi att detta kan vara ett problem som ett fåtal människor frågar.

‘Gorpcore’ är en term som används för att förklara modestilen som använder sig av praktiska och tekniska ytterkläder. Någonstans mellan såväl techwear som streetwear är Gorpcore vad du kan förvänta dig att folk ska ha på sig om de var tvungna att vandra men på samma sätt för en dag i staden direkt efter. Det kännetecknas av en känsla av trendig funktionalitet.

Medan sådana som vandringsstövlar såväl som Path Running-sneakers har upptäckts i avslappnade garderober i flera år, ser både samtida såväl som High Fashion Homes nu bortom normalitetens områden och djupt in i ytterklädernas kärna för inspiration. Just förra året såg vi Virgil Abloh klänning med sina mönster i Arc’teryx Rain Jackets tillsammans med hans varumärke off-white på banan för deras FW20-show. Tillsammans med detta arbetade Gucci tillsammans med North Deal med en samling ytterkläder påverkade high fashion-produkter i början av 2022. Detta illustrerar bara ännu mer ytterklädernas nuvarande räckvidd och popularitet i gatekärnan och modevärlden.

Vad gör ett bra varumärke utanför plagg?

Funktionalitet – Ett bra varumärke utanför kommer att vara praktiskt för en rad ändamål. Till exempel är vattentätning, vindtätning, varm isolering och vikt alla element som borde beaktas. Många ytterkläder varumärken väljer nu att använda avancerade tekniska material såväl som stilar för att skaffa sig för att ännu mer förbättra sina plagg.
Hållbarhet – På grund av det stora utbudet av terräng såväl som utmaningar i naturen, borde alla typer av stora varumärken utanför externt kunna uthärda lite allmänt slitage och tår. Ett bra utlandsvarumärkes bitar kommer att skryta med enastående seghet under många år för att hitta medan de bara behöver mindre reparationer.
Style – Ett bra varumärke utanför plagg måste vara snyggt, eftersom exakt hur kommer du annars att flexa de vackra bilderna på Instagram? Som diskuterats tidigare har externa varumärken till synes upptäckt sin metod på modespektrumet med många integrerande stil och funktion enkelt.
Hållbarhet – vi alla gillar utomhus, så det är viktigt att vi håller det på det sättet! Ett stort externt varumärke borde vara hållbart och medvetna om dess effekt på miljön. Många varumärken väljer att använda återvunnet material såväl som förutom hållbara material samt miljövänlig produktion för att inte ännu mer skada planeten.
Heritage – Historia spelar en stor roll i både framsteg och ett varumärkes identitet. Ett stort ytterklädermärke kommer vanligtvis att ha många års erfarenhet bakom sig, med förståelsen såväl som kunskap att matcha.

De finaste varumärkena utanför plagg för 2022

Bild genom Arc’teryx
Int’l frakt

Se mer

Arc’teryx

Att starta vår lista är ett märke som har tagit 2022 av Storm, Arc’teryx. Arc’teryx med ursprung i norra Vancouver, Kanada, är ett varumärke som är synonymt med externa plagg samt särskilt tekniska ytterkläder. Varumärket är en fan-favorit av vandrare, bergsklättrare och till och med teknikerentusiaster på grund av de bästa bitarna som det skapar.

Så vad gör Arc’teryx till ett av de allra bästa varumärkena utanför plagg? Från grundandet av företaget har det varit i kärnan att producera högkvalitativa plagg för att hantera det fantastiska utomhus.North Vancouver är en stad vid foten av ett fantastiskt berg så även födelseplatsen för detta märke har varit en motivation för företagets framgång.

Etos såväl som värden på Arc’teryx är också vad som gör det till ett så otroligt varumärke. Vad de än gör är centrerad kring sin entusiasm för utomhus såväl som för att producera högkvalitativa bitar som gör det möjligt för deras kunder att kolla in sin fulla potential. Arc’teryx är ett varumärke som verkligen förstår vad dess kunder vill ha såväl som de tillhandahåller detta med vad de släpper.

Naturligtvis gjorde Arc’teryx på samma sätt vår lista sedan de produkter de skapar. Du kanske har sett dem på ditt Instagram -flöde som används av Travis Scott eller deras världsomspännande ambassadör Nicole McLaughlin. Från baslager såväl som tillbehör till fleece mellanlager såväl som skaljackor, oavsett vad du kräver att hantera utomhus Arc’teryx gör det. Inte bara är varje stycke praktiskt såväl som högpresterande, men de är också extremt eleganta.

De måste-ha bitarna från detta märke måste vara deras vattenbeständiga regnjackor. Genom att använda tekniska material som Gore-Tex producerar Arc’teryx några av de allra bästa yttre lager på marknaden. Se till att inspektera för en otrolig jacka med mycket flexibilitet samt några fantastiska tekniska funktioner!

Rekommenderade produkter: Arc’teryx Beta AR, Arc’teryx Atom LT, Arc’teryx squamish hooded jacka.

Relaterad artikel: The Supreme Arc’teryx Size Guide

Bild genom Patrick Hendry
Patagonien

Detta kommer inte som en överraskning för någon. När du tror på varumärken utanför plagg är Patagonia en av de allra första som kommer att tänka på. Patagonia, som grundades av Yvon Chouinard 1973, började som en skräddarsydd bergsklättringsbutik innan de breddade sina erbjudanden till ytterkläder samt i slutändan till och med surfkläder.

Så vad gör Patagonia speciellt? Tja, inte bara är deras kläder både toppklass och motståndskraftiga men Patagonia i allmänhet i är extremt budgetvänligt att göra sina plagg mer tillgängliga för en lägre budget. Tillsammans med detta tillhör Patagonia både den hållbara klädkoalitionen samt 1% för planeten, vilket gör varumärket miljövänligt. Genom att avvisa snabbmodekrav såväl som att tillhandahålla reparationsarbete såväl som återanvändningstjänster har det Kaliforniens baserade varumärket stärkt sig som en av de viktigaste ledarna inom såväl hållbara som ärliga kläder.

Varumärket har till och med gått så långt som att avskräcka trogna kunder från att upprepa sina produkter så att de kan ännu mer minska påverkan det har på miljön.

Med sådana som Drake, Shia Lebeouf, Kendall Jenner såväl som till och med prins Harry som alla hittade med Patagonia vid flera tillfällen, verkar det som om det Kalifornien födda varumärket har hanterat för att kryssa för några större lådor i stilavdelningen.

De måste ha bitar från detta märke måste vara deras vintage påverkade fleece-jackor. Både varma såväl som vindtäta, dessa bundna sherpa -fleeces är tillverkade av 100% polyester med 50% av det återvinns. Tillsammans med detta kommer dessa fleeces att hålla dig ser trendig ut hela metoden från alpinerna ner till havsnivån.

Bild genom Matthew Cabret
Int’l frakt

Se mer

Norrytan

Något ironiskt nog börjar North Face berättelsen på en strand i San Francisco, Kalifornien. Två vandringar såväl som bergsbestigande älskare med namnet Douglas Tompkins samt hans andra hälften Susie Tompkins Buell etablerade en liten butik som specialiserat sig på bergsbestigning, backpacking och klättringsutrustning. Eftersom denna punkt har North -avtalet med att hamna i slutändan vara ett av de mest betydelsefulla plaggen varumärken i både ytterkläder såväl som streetwear på grund av dess utbud av signaturprodukter.

En av de saker som gör att norr att hantera så speciellt är den innovation som upptäcks inom sina jackor. Till exempel fungerar många av dess bitar termoballisoleringsteknologi, en innovation som utvecklats för att fånga fickor med varm luft genom jackan. Tillsammans med detta är deras signatur DryVent -material konstruerat för att vara både vattenbeständiga och vindtäta även i de hårdaste om väderförhållanden, allt medan de håller sig andas och wicking bort svett.

Om du är ledad på mode finns det en enorm möjlighet att du har sett det inflytande som norra affärer med har över branschen. Ofta berömd för sina många såväl som extremt eftertraktade partnerskap med Streetwear Heavyweights Supreme, har TNF också arbetat tillsammans med stora såväl som erkända affärer som Vans, Brain Dead, Timberland samt många nyligen Gucci.

All metod från sina baslager såväl som tee-skjortor till sina avancerade samarbeten, North-hanteringen med producerar några av de finaste toppkläderna som erbjuds på marknaden. Om vi ​​var tvungna att begränsa det till en sak är det svårt att slå sina jackor. Designer som den retroinspirerade Nuptse Down Jacket, den branta tECH såväl som 1990 -bergsjackan är några av de allra bästa lätt som erbjuds ytterkläder tillgängliga.

Rekommenderade produkter: The North handlar med Nuptse Down Jacket, TNF Mountain Q Jacket, Denali Fleece Jacket.

Bild genom Salomon
Salomon

Början på Alperna 1947 började Salomon som ett märke extremt mycket fokuserat på skidåkning och producera redskap och enheter för italienska skidåkare. Under åren har de fortsatt att producera plagg såväl som enheter för ett antal andra aktiviteter utanför som vandring och vägkörning.

Om du söker efter några prestanda ytterkläder som kan användas på bergen såväl som skidbackar utöver på gatorna är Salomon definitivt ett märke att inspektera. Deras yttre växel utnyttjar utmärkta material såväl som innovation som Primaloft för deras isolerade jackor samt de producerar plagg med en stil som är svår att upptäcka någon annanstans.

En av de främsta anledningarna till att Salomon gjorde det till vår lista över de allra bästa varumärkena utanför är sedan deras S/Lab -produktlinje. Detta är varumärkets mer tekniska sort som inte äventyrar kvaliteten. Om du vill ha det allra bästa av det bästa från Salomon är det här!

Det enda vi skulle föreslå från Salomon framför allt är deras skor. Deras val av vandringssko, löparskor såväl som vintersäsongskor är bland de bästa.

Rekommenderade produkter: Salomon XT-6, S-Lab XT-4, Salomon XT-Wings.

Bild genom Berghaus
Berghaus

Född från såväl kyliga som våta slätter i norra England har Berghaus producerat några av de allra bästa lätt som erbjuds ytterkläder på marknaden eftersom 1966. Etablerat av klättrare och bergsklättrare Peter Lockey samt Gordon Davison, The Varumärket utnämndes till Berghaus efter den tyska översättningen “Mountain House”.

Med över 65 års erfarenhet under sitt bälte har Berghaus finjusterat sin plan för att producera de finaste yttre kläderna. Från deras signaturvattenbeständiga regnjackor till deras vandringsområde såväl som bergsbestigningsutrustning, producerar Berghaus toppklassprodukter som utvecklats för att hålla såväl som att göra det i naturen. Berghaus signatur hydroshell vattentätning består av 2,5 lager belagt material för att säkerställa 100% vattentätning tillsammans med snabb överföringsavlastning från alla typer av svett.

Medan Berghaus inte hellre har tagit fart i streetwear såväl som högmodecirklar snarare så mycket, har varumärket fortfarande trendigt såväl som subtila silhuetter perfekta för dem som vill producera mer kontrollerade utseende. Tillsammans med detta är varumärkets kostnadspunkt extremt tillgänglig vilket gör det till ett av de mer budgetvänliga valen på denna lista.

Om vi ​​skulle föreslå en produkt från Berghaus skulle det troligtvis vara deras gore-tex regnjackor. Dessa bitar är garanterade att du håller dig säkrad från aspekterna även i de tyngsta stormarna. Utöver detta är de lätta såväl som andningsbara beredda att hålla dig torr såväl som trendig i hela slitage.

Bild genom Columbia
Columbia

Columbia har startat tillbaka all metod 1938 som en familjeägd hattdistributör, för att snabbt vuxit till ett av de största externa varumärkena i världen med en bred och förvarad variation av produkter.

Under åren har Columbia hamnat för att förstås för sin konsekventa ansträngning när det gäller hållbarhet, vilket gör allt för att skydda naturresurser och begränsa effekten på de grannskap de berör. Tillsammans med detta inkluderade varumärket miljövänliga material återvunna tyger. Varumärket spelar också i en intervallaktivitet påverkade plagg som skidjackor, banor, vattenflaskor samt mycket mer.

Till skillnad från många externa märken gör Columbia plagg för alla klimat, från de höga alpina topparna till de torra öknarna. Med var och en av dessa bitar kommer en rad metoder för att hjälpa till med vattentätning, kylning, värme, solreflektion samt mycket mer. Med denna teknik har Columbia snabbt erkänt sig som en av de ledande verksamheterna när den gäller utanför redskap.

Det är lika svårt att begränsa den till en singular produkt från Columbia eftersom vad som helst från deras baslager till deras down -jackor är alla gjorda av enastående material till en toppstandard. Så om du söker efter ett allround-varumärke som du kan sätta ditt räkning på, leta inte ens mer än Columbia.

Bild genom Fjallraven
Fjallraven

Fjallraven kommer från den lilla staden Örnskögdsvik i Sverige, en plats som förstås för sitt distinkta landskap där havet tillfredsställer bergen och skog. Vid en ålder av 14 genomförde utvecklaren Ake Nordin en viss forskningsstudie för att producera en praktisk såväl som bekväm ryggsäck efter att ha varit missnöjd med de nuvarande mönster som finns tillgängliga. I slutändan 1960 startade han Fjallraven och driver verksamheten ur familjens källare upp till tillväxt tog den tillnya höjder.

Fjallraven är känd för sin robusta såväl som motståndskraftig produkt och försöker ständigt etablera yttre plagg som är utvecklade för att hålla, allt samtidigt som det skapar det på ett hållbart såväl som miljövänligt sätt. Användningen av återvunnet en

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post