Över 1000 arkivera adidas spezial sneakers kommer att uppvisas nästa månad

bild med hjälp av brittiska textilbienniska
Du skulle vara hårt pressad för att hitta en sneaker linje med en historia som rik som adidas spezial. Ursprungligen utformad som en handbollsko, var den först sliten 1979 av spelare från Tyskland, Holland och Skandinavien, och det blev snabbt en fan-favorit över hela världen. Det var inte riktigt fram till mitten av 1980-talet när sortimentet började göra vågor i fotbolls och mode. För att fira detta legendariska varumärke har Spzl Designer Gary Aspden curatat en samling av över 1000 arkivskivor som ska utställas på Blackburns brittiska textilbienniska.

Set att visa upp ett stort utbud av Vintage Colourways, Aspden valde specifikt Blackburn för evenemanget, eftersom staden spelade en stor roll i spezialens arv. “Jag växte upp i Darwen och tillbringade många av mina formativa år i Blackburn.”; Han förklarade i ett pressmeddelande. “Erfarenheterna av min uppväxt och ungdom har alltid varit en inspirationskälla för Adidas Spezial-sortimentet som jag designar och curate. Det kreativa teamet som arbetar med spezial är allt från området, så att vara involverat i det brittiska textilbiennalen medan du stöder NightSafe verkade en bästa passform. ”

Om du vill kolla in den massiva adidas spezialsamlingen, kommer utställningen att hållas på den brittiska textilbiennalen från den 4 oktober hela vägen till 20 oktober. Kolla in den officiella inbjudan nedanför, och se till att du håller den låst på den enda leverantören för nuvarande och bästa sneakers nyheter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post