De bästa animeinspirerade sneakers genom tiderna

Vi är säkra på att många har använt sig för att njuta av deras mycket älskade serie i sina sovrum med sluten gata någonsin med tanke på att pandemin träffade. Och om du dyker dessutom i Netflix, kommer du att upptäcka att det finns så mycket mer än bara dina klassiska komedier, sci-fi, thrillers, du kommer så småningom att upptäcka anime-världen. Med det sagt, många av oss växte upp och såg anime på TV, och naturligtvis har vissa blivit anime nördar under lockdown medan din stash av deadstock -sneakers fortsatte att staplas upp på sidorna.

Från Slam Dunk till Dragon Ball Z, Pokémon till ett stycke, det finns massor av animes som har presenterats på berömda silhuetter innan det kanske inte har förväntat dig, och kreativiteten på dessa färger har verkligen exploderat större än Narutos Rasengan. Så oavsett vilken version du tittar på, engelska-titel eller engelska, du är ute efter en åktur när vi stolt presenterar de bästa animeinspirerade sneakers genom tiderna!

Bild med hjälp av bete
1. Dragon Ball Z X adidas

Låt oss starta saker med en klassiker, en som vi inte tvivlar på att alla är på något sätt bekanta med, Dragon Ball Z. Under 2018 visade de tre ränderna älskade älskade för TOEI-animationsproducerad franchise genom att släppa Dragon Ball Z X Adidas-samarbetet som bestod av sju adidas-modeller som flaunting signaturfärger av fan-favorit DBZ-karaktärer: Adidas Ultra Tech “Vegeta”, Adidas Kamanda “Majin Buu”, adidas Prophere “Cell”, Adidas Deerupt Runner “Son Gohan”, Adidas EQT Support Mid Adv ” Shenron “, adidas yung-1” Frieza “, och sist men inte minst, den legendariska Saiyan, adidas zx 500 rm” goku “.

Alla par kom med respektive tema -skoboxar, som avslöjar en grafisk illustration av mangan när du har tagit händerna på alla sju par. Naturligtvis skulle en ivrig Dragon Ball -fan göra vad som krävs för att få tag på dem alla. “The Seven Dragon Balls”, om du vet, vet du.

Bild med hjälp av Skechers
2. One Piece X Skechers D’Tites

Om du har seglat med Luffy och hans stråhattbesättning ombord på det tusen soliga piratfartyget på jakt efter den legendariska skatten i en bit, har vi inga tvivel om att du behöver ha minst ett par från denna samling. År 2019 gick Kalifornien-baserade skorföretag Vans Vans med den berömda japanska manga-illustratören Eiichiro Oda för att nådra sina klassiska lätta löpskor 2007, Skechers d’Tites, med temat pirat enhetliga mönster.

Bild med hjälp av Bandai
3. JoJo’s Bizarre Adventure X Vans “Golden Wind”

Sneakerheads är inte främling för oväntade kollaps från Vans, vi såg till och med en SpongeBob Square Pants -kollektion nyligen. Med det sagt är Kaliforniens skridskoavtryck också ett fan av Hirohiko Arakis ‘Manga -serie Jojos bisarra äventyr 1987.

Kapseln bestod av två tränare, Vans Era Pro och Vans slip-on, båda skryter med accenter som hyllar karaktärer Giorno Giovanna och Bruno Bucciarati och “Golden Wind” (seriens femte berättelse).

Bild med hjälp av Nike
4. Nike Air Max 98 “Gundam”

Under 2018 startade Nike sin Nike Air Max 98 “Gundam” från 1998 och om du undrar vad i all värld är “Gundam”, är det en anime och manga -linje som introducerades av Yoshiyuki Tomino 1979 som innehöll gigantiska robotar som heter “Gundam”. Även om allt som låter ganska coolt, är det tråkigt att säga att denna Nike Air Max 98-variant inte var ett officiellt samarbete och resonerade bara med ZGMF-X42S Destiny Gundam-robot klädda med djärv röd, blå, gula och svarta toner.

Bild med hjälp av sportmannen
5. Nike SB Dunk High “Doraemon”

Någon som arbetar på Nike är antingen en komplett anime nörd eller eventuellt japansk, men vem det än är, vi vill tacka etikettens skateboarddivision för Nike SB Dunk High “Doraemon” eftersom dessa skor görs i Doraemon’s Colors: Blue, Red and Red and vit. Även om vi inte kommer att bli chockade om inte många är bekanta med animationen eftersom det debuterade hela vägen tillbaka på 70-talet, mycket mer än ett decennium innan Peter Moore introducerade de eftertraktade sparkarna.

Bild med hjälp av Nike
6. Slam Dunk X Nike Air Jordan 6

Slam Dunk är en absolut banger, ingen mössa. a lot of old-gen anime fans would have already seen this show, whereas the new wave of anime lovers probably have only seen “Kuroko’s Basketball”.

Takehiko Inoue, en japansk mangakonstnär som utmärkte sig för Slam Dunk basketfranchise, är ett betydande Michael Jordan -fan. In the anime, fictional character Hanamichi Sakuragi and the rest of his team were typically seen playing ball in many Jordan models, so what could possibly be better than a crossover of the two? The Air Jordan 6 “Slam Dunk” is outfitted with a red colourway, slammed with a plethora of reflective 3M illustrations pulled from the anime, and stamped with the number 10 as a nod to Sakuragi’s player number discarding MJ’s 23.

Image by means of stadium Goods
7. Transformers x Nike Air trainer 3 premium “Optimus Prime”

När duOU läste frasen “Autobots, rulla ut!”, Du skulle mycket troligt säga detta i ditt huvud med en djup röst, precis som hur fiktiv robotkaraktär Optimus Prime gör. Även om den enorma majoriteten utan tvekan bara har sett Michael Bays version från 2007, är massor av omedvetna om att Transformer -filmens bilder faktiskt baserades på Transformer 1984 Toyline producerad av American Njutningsföretag Hasbro och det japanska leksaksföretaget Takara. En serietidning av Marvel Comics följde sedan med en animerad serie som lanserades genom en trippelhotande kollaps av Sunbow Entertainment, Marvel Productions och Distinguished Japanese Animation Studio Toei Animation.

Transformers X Nike Air Trainer 3 Premium “Optimus Prime” anlände till en temakollektion, också 2007, som också rullade ut Nike Air Trainer Huarache och Nike Air Max 90 Boot, båda med en otrevlig likhet med Decepicons ‘Megatron och Star Scream .

Bild med fotpatrol
8. Footpatrol X Asics Gel-Saga “Anime”

Japan är garanterad på toppen av listan över massor av semesterskapares destinationer måste. Tur för London-baserade Sneaker Boutique Footpatrol, har deras team redan rest till Tokyo 2018 och tagit Asics ‘legendariska 1991’ Gel-Saga-tränare med dem för en gemensam insats med Yoshiyuki Tomino för en Gundam Wing-utgåva. Mesh och mocka-tillverkade fotpatrol x asics gel-saga “anime” sattes upp i färger av vitt, grått, blått och rosa, liknande en Gundam Mobile Suit’s Color Scheme.

Bild med hjälp av adidas
9. Naruto x adidas Copa Ultra förbättrar “Kakashi”

Om du höll på med Narutos resa, skulle du veta att han inte skulle vara hjälten i den dolda Leaf Village om det inte var för hjälp och stöd från hans kamrater och lärare, mycket särskilt Kakashi Hatake. Efter det fjärde fantastiska Ninja -kriget slutade 2019, överförde Tsunade Senju (den femte Hokage) sin tron ​​till Kakashi vilket gjorde honom till sjätte Hokage i byn.

För att hedra detta kallade Adidas Naruto X Adidas Copa Ultra förbättrar “Kakashi”, och naturligtvis påverkades det av kopian Ninja själv. Suede -överdelarna simulerar Kakashis mask och kläder förenade med håriga grått mocka -varumärke och tunga för att representera hans signatur spiky frisyr. Ett grönt TPU -hälklipp liknar sedan hans verktygsväst och avrundade med standard Ultra förbättrar varumärket, och mycket viktigt, de japanska karaktärerna präglade över förbättringen av mellansula som läser Ninjas fulla namn.

Bild med FILA
10. Pokémon X Fila Court Deluxe

Slutligen ändå viktigt, en samarbetskapskap av utmärkta koreanska skoretiketten Fila och Pokémon. Låt oss vara ärliga, vem vet inte ens vad Pokémon är? Franchisen kanske bara är den största av allt, och det som började som ett videospel i början av 80 -talet ledde så småningom till en anime -serie, kläder, serier, leksaker, hushållsartiklar och naturligtvis handelskort som är alla rasande i dag.

Om du försöker fånga dem alla, se till att Pokémon X Fila Court Deluxe tillhandahålls på din Pokédex eftersom de redan lanserade till massorna 2018, inte bara det utan de var också en Korea -exklusiv utgåva som bara gjorde dem verkligen legendariska och Svårt att fånga, så du behöver absolut en masterboll för att få tag på dessa. Fila Court Deluxe kom i fem olika färgvägar som nickar till populära Pokemon -karaktärer: Pikachu, Squirtle, Jigglypuff, Bulbasaur och Charmander. En Pokéball -symbol markerade tungan för att avrunda samarbetet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post